Hobi mung gapo? (Hobi awak apa)

“Hobi awak apa?”

Saya di tanya doktor Munawwir dari  Hospital Perdana Kota Bharu. 

“Hobi saya main komputer, internet doktor!”

Saya reply dengan penuh teruja…

“La, kalau kerja pun main internet, kerja pun setiap masa dengan komputer, tu bukan hobi dah. Itu workaholic namanya!”

Doktor sambung lagi…

“Untuk kita bina tabiat yang sihat, cuba cari hobi baru. Hobi tu biar boleh gembirakan kita tapi make sure ia bukan berkaitan dengan kerja harian kita. Macam saya, saya suka gardening”

Ok, kalau begitu saya perlu develop sesuatu yang baru dan saya suka. 

Membaca? 

Bersukan? (Memang tak lah, tapi perlu develop juga untuk kesihatan)

Melancong? 

Hmmmm… Nanti kita cuba fikir 

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Fahdi Ghazali

Fahdi Ghazali

Fahdi Ghazali atau nama penuh Mohd Fahdi Bin Mohd Ghazali, merupakan chairman kepada SIFOO International Sdn Bhd dan FunnelEvo. Beliau mula aktif dalam pemasaran menggunakan internet sejak tahun 2008 sehinggalah sekarang. Bermula hanya dari rumah sahaja, pada tahun 2013, beliau mula menubuhkan syarikat sendiri yang 100% memfokuskan memasar produk dan servis di online.

All Posts »

Ada komen? Jom tulis dibawah!