Kene fluent english ke baru boleh buat duit USD (US DOLAR)?

Ok, now sedang tunggu monorail untuk ke bukit bintang hari ke 2 seminar marketing online, international market.
Alhamdulillah. So far so good. Faham apa yang Patrick Chan sampaikan (power, dia dah buat milllion USD online, semua dalam kepala) tunggu buat aje.

1

Semalam rasa macam power english plak. Dah lama tak cakap orang putih. Tiba-tiba masa seminar majoriti chinese dan they all talk in english. So i talk la.

Apa yang saya takut (sebenarnya tak perlu takut) untuk masuk dalam pasaran USD adalah english dah berkarat. Last guna paling efective dan hampir setiap masa adalah semasa di universiti. Assignment, cakap dengan lecturer, cakap dengan member (member chinese biasa cakap english) Itu last. Habis je belajar, 100% malay.

“My biggest problem is english. Language barrier” saya tanya patrick.

Nak tak apa dia jawab?

“Hang ingat aku power ke english? Aku pun mai tibai je. Aku cina, tapi bahasa melayu aku lagi bagus dari english dengan cina”

Habis loghat penang keluaq bak hang! Haha

Ok, got it! Tak perlu power english untuk makes money in USD. FAHAM!

And out of blue (betul ke out of blue tu) seorang uncle tegur.

“Your english is not that bad laaaa…ok what. Seriously”

Haha! Ok tiba-tiba rasa macam power english.

Dan tiba-tiba macam dapat “wahyu” yang kata, hantam je lah. Broken pun broken, janji USD! Haha.

• Meet the Author ➞ fahdighazali



2 comments… add one
  • betul saya setuju. belasah je..hehe

    Reply
    • Belasah aja! Hehe 🙂

      Reply

Don’t Be Shy » Leave a Comment!