Blueprint Online Marketing Yang Ramai Peniaga Tak Tahu

online-marketingIni adalah sambungan tentang blog post saya yang lepas, “Akaun Facebook Ads Saya Di Flagged! Apa Yang Saya Patut Buat?” Pertamanya, jangan menggelabah. Ada banyak cara marketing yang kita boleh guna untuk pastikan bisnes berjalan. Dan dalam post yang lepas pun saya ada kongsikan macam mana saya ‘back up’ perniagaan dengan 2 method. Email marketing dan menggunakan Google Adwords.

1

Alhamdulillah, kedua-duanya memberikan hasil yang superb dan fantastik. Justeru, saya nak berkongsi lagi step extra yang dah saya buat untuk marketingkan produk-produk saya di online. Latest sekali adalah untuk marketkan produk ASSEZ SLYMM kepada potential buyer. Sekali lagi, so far so good. Respon dari marketing ok dan dari customer yang dah guna produk pun dapat kesan positif dengan pengurangan berat badan.

Semua ‘blurprint’ cara marketing saya lakarkan di whiteboard di office saya. Ini adalah screenshotnya:

sifoo international sdn bhd fahdi ghazali

Ini adalah lakaran pertama cara marketing yang saya guna semenjak pelancaran produk. Seperti yang saya beritahu dalam post yang sebelum ini, Facebook, Google dan channel-channel marketing lain hanyalah alat untuk kita tarik trafik ke website kita dimana jualan berlaku. Website dalam konteks ini adalah surat jualan yang menceritakan mengenai produk dari A-Z lengkap dengan penerangan, testimoni, harga dan cara untuk hubungi.

Di dalam blueprint ini juga saya senaraikan beberapa channel marketing lain yang boleh menarik trafik ke website jualan kita. Antaranya adalah:

  1. Facebook
  2. Google
  3. Instagram
  4. Blog (SEO)
  5. Blog (Review dari blog popular dan ramai follower)
  6. JV partners (rakan niaga yang sudah ada database customer yang sama dengan niche produk kita)
  7. JV partners (Agen yang boleh buat jualan untuk produk)
  8. Taja event untuk mempamerkan logo dan branding produk kita
  9. Buat pertandingan di FB dan Instagram (LIKE, SHARE, KOMEN, HASHTAG)
  10. Beli banner di blog popular

Selepas trafik tiba di website jualan, pastikan anda dapatkan sesuatu dari mereka untuk proses ke dua iaitu ‘REMARKETING’. Remarketing adalah proses mengiklankan produk kita kepada pelanggan yang sama berkali kali (sehingga mereka muntah!). Teknik ini adalah sangat popular untuk syarikat-syarikat besar memasarkan produk mereka. (Syarikat kecil pun pandai, cuma tak ramai aplikasi)

Bayangkan, jika anda seorang yang mempunyai masalah berat badan, anda melihat iklan produk ASSEZ SLYMM berkali kali sehari, kemana sahaja anda pergi ada sahaja iklan, lambat laun setidak tidaknya anda akan ingat brand ini. Sama seperti apa yang dibuat di offline. Contohnya KFC. Anda baca surat khabar lihat gambar ayam, dengar radio dengar ayam KFC, tengok internet ada gambar peha ayam lagi, jalan-jalan dekat bandar nampak lagi billboard peha ayam…. dan list ini akan sentiasa bertambah. Inilah yang dinamakan remarketing.

JADI, MACAM MANA NAK BUAT REMARKETING?

Untuk google, mereka akan detect cookies dalam computer, kalau facebook dari pixel yang ditangkap dari computer anda. Set sahaja di FB ads, dan di google adwords, iklan itu akan terus menerus keluar kepada orang yang sama selama mana advertiser setkan. Contohnya 30 hari.

Aset kedua untuk remarketing selain google dan fb ads adalah email marketing. Dengan email, kita boleh terus menerus menghubungi bakal pelanggan melalui email tanpa perlu bayaran ekstra.

Semoga ini boleh membantu.

• Meet the Author ➞ fahdighazali



1 comment… add one
  • Wah, terima kasih tuan.
    Sangat best, dan sangat membantu! =D

    Reply

Don’t Be Shy » Leave a Comment!