Nak Jual Apa Sempena Ramadhan Ini?

Home » Nak Jual Apa Sempena Ramadhan Ini?

Nak Jual Apa Sempena Ramadhan Ini?

RAMADHANOk, ini tajuk menarik untuk dibincangkan bersama-sama. Kalau mereka yang memang minat buat bisnes, dan sedang buat bisnes, Ramadhan adalah salah satu lubuk untuk kita buat pendapatan lumayan. Alhamdulillah, Allah bukan sahaja sediakan bulan ini untuk kita buat amalan, tetapi juga akan mendatangkan rezeki bagi mereka yang mencari. Ehem, yang mencari ya, bukan yang duduk menunggu duit datang.

Persoalannya adalah, apakah produk atau servis yang memang ‘hot’ jika anda nak jual sewaktu bulan Ramadhan? Dimana dan bagaimana untuk anda dapatkan maklumat-maklumat yang amat penting ini demi untuk persediaan awal merancang bisnes anda.

Baik, untuk tujuan itu, saya boleh ‘bantu’ anda. InsyaALLAH.

Berikut adalah beberapa produk yang ‘hot’ sewaktu bulan Ramadhan:

  1. Produk makanan – Apa sahaja jenis makanan boleh jual. waktu bulan Ramadhan emosi manusia tentang makanan sangat sensitif. Pantang di jentik, akan dibelinya. Lihat sahaja peniaga bazar ramadhan, kebanyakan mereka boleh membuat jualan bersih RM1000-RM3000 sehari dengan berniagan makanan sahaja!
  2. Produk pakaian – Pakaian adalah salah satu item paling laris menjelang hari raya. Tudung, baju kurung, baju melayu pada waktu ini akan licin jika kena dengan harga dan promosi nya.
  3. Gadjet – Bukan hanya pakaian, gadjet seperti telefon juga akan berlaku kenaikan dari sudut jualannya.
  4. Servis baiki kereta – Mereka yang berada di ibu kota biasanya akan pulang berhari raya di kampung menaiki kenderaan masing masing.
  5. Produk untuk KURUS – produk sebegini sangat laris. Kebiasaannya, orang yang berbadan besar akan target untuk kurus pada bulan Ramadhan. Dan mereka inginkan bentuk badan yang menarik pada hari Raya. Boleh lah mereka bergaya sakan nanti.

Saya percaya, ada beberapa lagi produk HOT yang boleh dijual sewaktu bulan Ramadhan. Saya akan update lagi di masa hadapan.

p/s: Saya sedang mencari AGEN untuk memasarkan produk kurus (nak letupkan jualan pada Ramadhan). Anda berminat? Boleh KLIK DISINI

Share:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on telegram
Share on linkedin
Share on twitter

Pendaftaran Seminar Evolusi Akan Dibuka Pada 6/2/2020, Jam 11 Pagi..

Rahsia Bagaimana Anda Mahu

Hidup Kaya & Bahagia

Tanpa Perlu Rasa Down & Sedih Lagi Tentang Duit Atau Rezeki Yang Tak Pernah Cukup, Rasa ‘Down’ Bila Kerja Dan Bisnes Tak Jadi, Runsing Tentang Masa Depan Yang Malap!

Masukkan NAMA, EMEL & NO PHONE Dibawah Untuk Join ‘Waiting List’ Sekarang!

Follow Facebook Page

Paling Popular

Dapatkan Perkongsian Terkini!

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Baca Lagi...

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Scroll to Top